Порошенко обговорив із головою ОБСЄ ситуацію на Донбасі (ФОТО)

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із діючим головою ОБСЄ, Федеральним міністром Європи, інтеграції та закордонних справ Австрії Себастіаном Курцом

Про це інформує Depo.Донбас із посиланням на прес-службу Президента.

"Маємо кожного дня давати чітко зрозуміти Росії, що їй не уникнути відповідальності за кричуще нехтування нормами та принципами міжнародного права, а її надії на послаблення санкційного тиску - марні", - підкреслив Порошенко. 

Президент України привітав намір австрійського головування посилити технічні можливості СММ ОБСЄ. Це має важливе значення для контролю за дотриманням режиму припинення вогню та фіксування фактів постачання російських озброєнь та військовослужбовців на Донбас.

Глава держави відзначив, що врегулювання ситуації на Донбасі вимагає застосування всього потенціалу ОБСЄ. В цьому контексті ключове значення має продовження започаткованої Німецьким головуванням роботи над питанням розміщення озброєної поліцейської місії ОБСЄ в регіоні. 

Президент України закликав голову ОБСЄ реагувати всіма можливими засобами на порушення Москвою прав українських громадян на окупованих територіях, а також сприяти звільненню політичних в'язнів, незаконно утримуваних Росією, та заручників на Донбасі.

порошенко

порошенко

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme