Поліція взялася розслідувати демонтаж білбордів у Дніпрі

Поліція відкрила кримінальні провадження по факту порушень публічної безпеки під час демонтажу рекламних конструкцій

Про це йдеться у повідомлені ГУ Національної поліції України в Дніпропетровській області, передає Depo.Дніпро.

Поліція Дніпра відкрила 8 кримінальних проваджень, пов’язаних з порушеннями публічної безпеки під час демонтажу рекламних конструкцій

Під час демонтажу рекламних конструкцій в м. Дніпрі, які відбувалися в період з 28 грудня 2016 року по 13 січня 2017 року, на охорону публічної безпеки щоденно в дні проведення демонтажу було задіяно від 200 до 280 поліцейських.

Загалом було зареєстровано 35 повідомлень, пов’язаних з порушеннями публічної безпеки під час демонтажу, з них 2 – анонімні. На даний момент досудове розслідування розпочато за 8 фактами, зокрема за ч.2 ст. 296 КК України (хуліганство), ч.1 ст.194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна), ч.1 ст.185 КК (крадіжка), ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Також відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Під час робіт з демонтажу білбордів на місці були відсутні представники Державної виконавчої служби.

Нагадаємо, що 12 січня мер Дніпра Борис Філатов заявив про розгул бандитизму у місті і звернувся по допомогу до  МВС і Генпрокуратуру

13 січня біля будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації зібралося понад 300 протестуючих, які звернулися до голови ОДА з вимогами відреагувати на невиконання мерією Дніпра рішення суду про заборону знесення бігбордів, а також розібратися з ситуацією, коли замість демонтованих кіосків на вулицях міста зявляються нові.

Як раніше повідомляли Depo.Дніпро, до Дніпра має прибути комісія внутрішньої безпеки МВС, яка буде розбиратися у роботі відділку поліції у Соборному районі міста.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme