Поліція має докази про злочинну діяльність більш ніж 50 "суддів ДНР"

Поліція і прокуратура Донецької області задокументували протиправну діяльність 52 суддів "ДНР"

Як передає Depo.Донбас з посиланням на прес-службу Головного управління Національної поліції в Донецькій області, частину з них уже оголосили в розшук. 

"Вже оголошені в розшук 45 із них, щодо двох - матеріали направлені до суду для прийняття рішення про заочне засудження", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що серед посібників терористів, які "вершать правосуддя" на окупованій території, є працівник слідчого комітету Росії і "голова трибуналу ДНР", відома тим, що знизила покарання водієві, який убив у ДТП двох людей, з 7 до 2 років позбавлення волі.

Повідомляється, що наразі триває збір даних ще по 19 суддях.

"Це майже вся вертикаль судової системи "ДНР". Загалом правоохоронці мають інформацію про 80 ​​суддів, які працюють зараз або працювали раніше під час окупації", - наголошується в повідомленні.

Таким чином 45 зловмисників оголошені у розшук у 2016 році. Найближчим часом до них приєднаються ще 7.

"По кожній особі зібрано доказову базу. Кропітка робота тривала два роки. Збором інформації про працівників суду, які присягнули окупантам, займається відділення спеціальної поліції ГУНП в Донецькій області", - наголосили в прес-службі.

Усі слідчо-оперативні заходи проводяться у рамках кримінального провадження за ч.1 ст.258-3 "Створення терористичної групи чи терористичної організації" Кримінального кодексу України. Зрадникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme