Омелян просуває "Укрзалізницю" в Європу та підганяє Бальчуна

ПАТ "Укрзалізниця" в 2017 році посилить європейський напрям та пришвидшить внутрішні реформи

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу міністерства.

У грудні 2016 року був запущений залізничний маршрут фірмового швидкісного поїзда "Інтерсіті +" №705 / 706 Київ-Львів з продовженням до польського Перемишля, що приблизно в 15 км від кордону. Поїзд знаходиться в дорозі трохи більше 7 годин, паспортно-митний контроль здійснюється по ходу руху.

"Зараз розглядається новий напрям на Польщу. Крім того, ми хочемо запустити в цьому році маршрут Мукачево - Будапешт. Це теж потенційно дуже цікавий напрямок. Розглядаємо напрямок на Словаччину", - сказав Омелян.

"Протягом останніх десятиліть склалося так, що" Поїзд номер 1 "у нас був на Москву, але повинен бути на Європу. І ми боремося за це", - додав він.

Директор з пасажирських перевезень і сервісу "Укрзалізниці" Ігор Романків повідомив, що може бути запущений маршрут до польського Хелма, який знаходиться в 25 км від кордону з Україною. Крім того, Україна і Польща обговорюють проект залізничного сполучення між Львовом і Любліном.

Міністр також додав, що на базі "Укрзалізниці" має бути створено вертикальну холдингову компанію, над якою стоятимуть незалежне керівництво і Спостережна рада

"Реформування будь-якої залізниці - це тривалий процес. В Україні є речі, які можна зробити швидко (це стосується прозорості, боротьби з корупцією, оновлення окремих типів рухомого складу), а є речі більш тривалі. Зараз у нас дійсно є певне буксування у реформуванні "Укрзалізниці", хоча початок був дуже гарний", - сказав Володимир Омелян.

При цьому Омелян вважає, що спочатку уряд повинен розробити антикризовий пакет заходів, який дозволить підготувати держмонополіста до реформування.

Нагадаємо, що, за ініціативою глави "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна, тарифний комітет Міністерства інфраструктури України схвалив підвищення тарифів на вантажні і пасажирські перевезення у наступному році.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme