На Росії у морзі переплутали бабусь. Родичам запропонували "помінятися могилами"

У челябінському морзі переплутали двох літніх покійниць. Перш ніж помилка розкрилася, одну з бабусь встигли поховати

Інцидент трапився в морзі обласного бюро судово-медичної експертизи. 13 січня: 78-річну Лідію Кошелева видали родичам 91-річної Стефанида Новікової, які і поховали її під чужим ім'ям і на іншому кладовищі, передає Depo.ua з посиланням на ura.

Коли шоковані родичі Кошелевої, яких на похорон зібралося 35 осіб, побачили в труні чужу жінку, їх почали переконувати, що вся справа в посмертній зміні тіла.

Після того, як їм вдалося зв'язатися з рідними пенсіонерки, що надійшла в морг в той же день і похованої кількома годинами раніше на Преображенському цвинтарі, помилка стала очевидною. Менш уважні челябінці запропонували їм поховати свою бабусю і, що називається, "обмінятися могилами".

"Як ми можемо так вчинити, це ж наша мати, ми навіть з нею не попрощалися. У нас для неї місце на Градському кладовищі підготовлено. Будемо ексгумувати, щоб поховати по-людськи", - каже Олег Кошелєв, син Лідії Павлівни.

У морзі наполягають, що помилка сталася з вини фірми-перевізника "Вічність". Ті, в свою чергу, повертають це звинувачення співробітникам моргу. В процесі розгляду жодна з організацій не потрудилася вибачитися перед родинами покійних жінок, які поки не мають наміру фіксуватися на одвічному питанні "хто винен".

Дозвіл на ексгумацію помилково похованої пенсіонерки нарешті отримано - найближчим часом відбудеться повторна церемонія прощання. Зрозуміло, вже в іншому траурному залі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme