На Миколаївщині захворюваність на грип за тиждень знизилася на 16%

У порівнянні з цим же періодом минулого року, зареєстровано більшу кількість випадків захворювань

На Миколаївщині захворюваність на грип з…

Всього на другому тижні нового року на грип та ГРВІ захворіло 7069 осіб, з них 3748 дітей, тобто 53%. У цей же час минулого року - всього 3872 особи. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі обласного управління охорони здоров'я.

У порівнянні з першим тижнем року захворюваність знизилася на 1301 випадок, або на 16%. Захворюваність перевищує рівень епідемічного порогу на 18% та залишається на епідемічному рівні в чотирьох районах області: Арбузинському, Баштанському, Березанському, Кривоозерському.

За тиждень госпіталізували 411 осіб, з яких 284 – діти. 69% від усіх госпіталізованих з діагнозом грип та ГРІ. Медики звітують, що темп росту захворюваності дещо знизився завдяки канікулам у загальноосвітніх навчальних закладах. За даними вірусологічної лабораторії ДУ "Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України" при дослідженні матеріалу від хворих виявили віруси грипу А (52%), в 42% аденовіруси та в 6% віруси парагрипу. 

Станом на другий тиждень року щеплено проти грипу 4973 особи (за той же період у минулому році - 6959 осіб), з яких найбільша кількість це персонал підприємств, установ, організацій – 1878 особи (37%); 1774 особи (35%) перебувають у спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках дитини, будинках для осіб поважного віку); 956 осіб (19%) – медичні працівники, за власні кошти щеплено всього 300 осіб (6%).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme