На Львівщині вдалось погасити майже 120 млн грн зарплатних боргів

До участі у вирішенні конфліктів залучались органи влади, профспілки та контролюючі органи

Минулоріч завдяки вирішенню колективних трудових спорів та конфліктних ситуацій на підприємствах, установах та організаціях Львівщини вдалось погасити 118,6 млн грн боргу з виплати заробітної плати. Такі підсумки діяльності оприлюднило обласне відділення Національної служби посередництва і примирення. Про це пише Depo.Львів з посиланням на прес-службу Львівської ОДА.

Зокрема, у 2016-му Нацслужба, у взаємодії зі Львівською ОДА, посприяла вирішенню 22-ох колективних трудових спорів, безпосередню участь у яких взяли 11047 найманих працівників із 49-ти підприємств, установ та організацій області. За цей період також вдалось запобігти виникненню колективних трудових спорів із 12-ти конфліктних ситуацій, учасниками яких стали 15982 наймані працівники 19-ти суб'єктів господарювання.

"Заборгованість із заробітної плати та порушення термінів виплати поточної заробітної плати залишається однією з основних, найбільш поширених причин виникнення колективних трудових спорів, конфліктних ситуацій та протестів найманих працівників, - коментує начальник обласного відділення Нацслужби Анна Оршак. - У більшості конфліктів наймані працівники також вимагають збереження існуючих соціально-економічних умов праці та робочих місць, виплати доплат та надбавок, укладення та виконання колективних договорів, забезпечення виконання законодавства про охорону праці".

За її словами, найбільш складними для розгляду були колективні трудові спори у ДП "Львіввугілля", закладах освіти м. Нового Роздолу, ПАТ "Миколаївцемент", ПАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат", закладах охорони здоров'я міст Дрогобича та Стебника, Дрогобицькому професійному політехнічному ліцеї, ЛКП "Львівелектротранс".

Зокрема, до участі у вирішенні конфліктів залучались органи влади, профспілки та контролюючі органи.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme