На Харківщині за проїзд пільговиків залізницею відшкодували 0,8% вартості, - УЗ

У 2016 році Південна залізниця отримала менше 8% від необхідного обсягу компенсації за перевезення пільговиків у приміському сполученні

Про це повідомили Depo.Харків у прес-службі "Укрзалізниці".

Упродовж 2016 року регіональною філією "Південна залізниця" у приміському сполученні перевезено 12 млн пасажирів пільгових категорій, компенсація за які повинна відшкодовуватися місцевими органами виконавчої влади (80,76 млн грн).

Сума отриманої у 2016 році компенсації складає 6,4 млн грн (у тому числі 56 тис. грн – погашення заборгованості з компенсації минулих років) або всього 7,9% від суми наданих за 12 місяців послуг.

Найбільш повно відшкодовуються збитки (з урахуванням погашення заборгованості за минулорічні перевезення пільговиків) у Кіровоградській (63,6%), Сумській (33,6%) та Полтавській областях (27%).

У межах Харківської області за 12 місяців минулого року було перевезено 75% від загальної кількості пасажирів пільгових категорій у цілому по магістралі на 60,25 млн грн. Компенсація за перевезення пільгових категорій громадян, збитки від яких повинні відшкодовуватися місцевими органами влади Харківщини, склала лише 460 тис. грн або 0,8%.

Жодної компенсації збитків за здійснені в 2016 році пільгові перевезення не отримала Південна залізниця від Луганської (Сватівський район) та Донецької (Лиман) областей.

"Регіональна філія "Південна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" забезпечує пільгове перевезення 16 категорій громадян у 7 областях України. Недоотримання компенсації збитків з боку органів місцевої влади створює суттєві перешкоди для придбання запасних частин у необхідному обсязі та робить неможливими модернізацію й ремонт рухомого складу", - наголосили в "Укрзалізниці".

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme