На Харківщині "епідемія" пожеж: рятувальники б’ють на сполох

Протягом останньої доби на Харківщині через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення сталося три пожежі

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у ГУ ДСНСУ в Харківській області, постраждалих внаслідок пожеж немає.

При цьому рятувальники зазначили, що кількість пожеж через пічне опалення постійно зростає. У зв’язку з чим рятувальники звернулися до громадян з проханням виконувати вимоги пожежної безпеки під час влаштування печей.

"Перед початком, а також протягом усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі, щоб не сталось її займання. Очищення від сажі та різноманітного бруду необхідно провадити для опалювальних печей періодичної дії на твердому та рідкому паливі - не рідше одного разу на три місяці. Біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист", - зазначили рятувальники.

Усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені й побілені, золу й відходи необхідно заливати водою та виносити в спеціально відведені місця.

Під час використання пічного опалення заборонено залишати печі, які топляться, без нагляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям, користуватися печами, які мають тріщини, розміщувати паливо, інші горючі речовини та матеріали безпосередньо перед топковим отвором, зберігати не загашені вуглини та попіл у металевому посуді, встановленому на дерев'яній підлозі або горючій підставці, сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали, застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини, закріплювати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme