Конгресмени-демократи оголосили бойкот інавгурації Трампа

Про намір бойкотувати інавгурацію обраного президента США Дональда Трампа заявили вже 22 конгресмени-представники Демократичної партії

 Більшість з них вирішили не бути присутніми на інавгурації після того, як Трамп образив конгресмена Джона Льюїса, відомого борця за громадянські права, повідомляє Depo.ua з посиланням на ABCnews.

Льюїс, зокрема, заявив, що не вважає Трампа законним президентом через втручання Росії в процес виборів. У відповідь обраний президент порадив конгресмену більше уваги приділяти своєму виборчому округу, який "перебуває в жахливому стані".

"Тоді як деякі з них прийняли рішення на початку тижня, кілька виступили з цим сьогодні, після того, як новообраний президент образив республіканця Джона Льюїса, що стало останньою краплею", - повідомляє телеканал.

У свою чергу демократ Іветт Кларк заявила, що, ображаючи Льюїса, Трамп "ображає Америку". Про солідарність з Льюїсом у Twitter оголосили також демократи з Палати представників Марк Такано і Джуді Чу. Конгресмен Тед Лью наголосив, що не заперечує президентство Трампа, але не може піти на інавгурацію, оскільки не сприймає його поведінку, а також "зневажливі і неамериканські заяви".

Нагадаємо, у Вашингтоні напередодні інавгурації новобраного президента Дональда Трампа тисячі американців вийшли на протестну акцію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme