Коментатор Столярчук: Очікую, що Підручний вперше в кар'єрі підніметься на подіум

Відомий український коментатор Андрій Столярчук поділився думками щодо біатлонного сезону для України

Мирослав Новосад
Шеф-редактор спортивної редакції Depo.Сектор
Коментатор Столярчук: Очікую, що Підручн…

В розмові з журналістом Depo.Сектор Андрій Столярчук відповів на питання стосовно поточної ситуації для українців на Кубку світу та їх майбутніх перспектив.

Чи можна назвати цей сезон провальним?

- Я б не назвав сезон провальним з кількох причин. По-перше, головним стартом цього сезону є чемпіонат світу, а до нього ще місяць. По-друге, є і позитивні речі цьогоріч. Приміром, великий прогрес, який демонструє Артем Прима. Те саме стосується і Юлії Джими, в особі якої зараз формується новий лідер команди. І саме в ній, якщо все буде гаразд зі здоров'ям, я бачу спортсменку, що вже в найближчі роки зможе боротися за високі місця у загальному заліку Кубка світу. Підтягнулася до основної команди і Настя Меркушина. У неї також дуже хороший потенціал.

Щодо негативних моментів цього сезону, то для мене це насамперед знову ж відсутність високих результатів у нашої талановитої молоді. Вже кілька років Тищенко, Ткаленко, Русінов зупинилися в своєму розвитку і результатах. Це надзвичайно серйозна проблема, яку, на жаль, не вдається нікому вирішити. Щодо відсутності стабільності в результатах представників основної команди, то у кожного були якісь свої проблеми. Але в будь-якому випадку головним орієнтиром буде чемпіонат світу, по результатах якого можна буде дати більш чіткі оцінки цьому сезону.

Коментатор Столярчук: Очікую, що Підручний вперше в кар'єрі підніметься на подіум - фото 1

- На що варто розраховувати українським вболівальникам в другій половині сезону?

- Варто в будь-якому випадку вірити і підтримувати команду. Вона заслуговує на це, тому що всі викладаються завжди на 100%. Ніхто там не філонить. Зрозуміло, що не завжди все виходить, як того хочеться, але це спорт. Щодо результатів, то очікую, що вже цьогоріч Діма Підручний вперше в своїй кар'єрі підніметься на подіум. Сподіваюся, що і Сергій Семенов розбереться зі своїми проблемами зі стрільбою і знову повернеться на провідні позиціі. У жінок, думаю, що наприкінці сезону своє слово повинна сказати Олена Підгрушна. Але лідером збірної протягом й другої частини сезону залишиться Юлія Джима.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme