Інфляція спалила розподілені на відновлення Донбасу 252 млн грн

За період липень-грудень 2016 року у зв’язку із зростанням загального рівня цін, інфляційні втрати щодо неосвоєної частини коштів на відновлення Донбасу склали 252 млн грн

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міністерства з окупованих територій, передає Depo.Донбас.

Зокремапо Донецькій області інфляційні втрати склали 181,3 млн грн, по Луганській – 70,8 млн грн.

Зазначається, що міжвідомча комісія з питань проведення аналізу ефективності використання коштів, спрямованих на відновлення Донецької та Луганської областей, вже розпочала свою роботу

Нагадаємо, в червні 2016 року Верховна Рада України схвалила зміни до Бюджетного кодексу України, на підставі яких до спеціальних фондів обласних бюджетів  Луганської та  Донецької областей додатково надійшло 3,6 млрд грн.

Відповідно до процедури передбаченої Бюджетним кодексом України, переліки об’єктів і заходів, що будуть здійснюватися за рахунок зазначених коштів, затверджуються відповідними обласними державними адміністраціями, обласними військово-цивільними адміністраціями за погодженням із Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

Вказані кошти спрямовуються на відновлення об’єктів соціальної і транспортної інфраструктури, житлового фонду, систем забезпечення життєдіяльності, включаючи їх утримання, та соціально-економічний розвиток Донецької та Луганської областей

В липні 2016 року перелік із 585 об’єктів і заходів на суму 2,604 млрд грн був затверджений розпорядженням керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. В подальшому до вказаного переліку двічі вносились зміни і станом на 31.12.2016 р. він включає 584 позиції на загальну суму 2,601 млрд грн.

За офіційною інформацією Державної казначейської служби України станом на 31.12.2016 у Донецькій області по 61 об’єкту  здійснено касові видатки (платежі) на загальну суму 134,1 млн грн, що становить 5,16% освоєння коштів від загального обсягу.

Щодо Луганської області, розпорядженням керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації також був затверджений відповідний перелік об’єктів та заходів, що станом на 31.12.2016 включає 150 об’єктів  на загальну суму 1, 029 млрд грн.

У Луганській області станом на 31.12.2016 розпочато реалізацію і здійснено платежі по 100 об’єктам на загальну суму 143 млн грн, що складає 13,89% освоєння коштів від загального обсягу.

Довідка: 28 грудня 2016 року Урядом прийнято рішення про створення міжвідомчої комісії з питань проведення аналізу ефективності та цільового використання коштів спеціального фонду обласних бюджетів Донецької та Луганської областей в розмірі 3,6 мільярдів гривень. Вказані кошти надані Донецькій та Луганській військово-цивільним адміністраціям за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів, де органи держаної влади тимчасово не здійснюють своїх повноваження. До складу міжвідомчої комісії  входять представники МТОТ, Мінрегіону, Мінфіну, Держказначейства та Держаудитслужби, які відвідають зазначені області впродовж січня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Луганській і Донецькій областях освоїли лише близько 10% державних коштів на відновлення територій від наслідків бойових дій.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme