Facebook запроваджує в Німеччині систему боротьби з фейками

У німецькому Facebook з'явиться спеціальні механізми для боротьби з фальшивими новинами, користувачам мережі стане простіше повідомляти, що та чи інша новина не відповідає дійсності

Компанія повідомила також, що перевіркою новин займеться стороння, спеціально найнята для цього, організація, передає Depo.ua з посиланням на DW.

Ненадійні новини будуть позначатися спеціальним знаком.

Очікується, що новий механізм почне роботу в Німеччині в найближчі тижні, а згодом аналогічні заходи будуть прийняті в інших країнах.

У вересні цього року в Німеччині пройдуть вибори. Німецькі політики побоюються, що перед виборами в соціальних мережах з'явиться безліч неправдивої інформації.

Міністерство юстиції країни неодноразово нагадувало соціальній мережі, що законодавство про поширення компрометуючих відомостей у Німеччині є суворішим, ніж у США.

Читайте також: У Німеччині посилюють боротьбу з фейками і ненавистю в соцмережах
Німецькі ЗМІ повідомили про законопроект, який передбачає введення штрафів для соціальних мереж, які не видалили фейкові новини.

Німецькі політики побоюються, що російські хакери можуть спробувати втрутитися в хід виборчої кампанії і самі вибори в країні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme