"Перший канал" звинуватив хакерів у крадіжці серії "Шерлока"

"Перший канал" назвав хакерську атаку найбільш імовірною причиною появи третього епізоду четвертого сезону серіалу "Шерлок" в мережі за день до ефіру

Про це розповіли в прес-службі каналу, повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

Там додали, що канал перебуває "в тісному контакті з ВВС" і намагається знайти джерело матеріалів, які потрапили в мережу.

"За попередньою версією, причиною була хакерська атака. Повною інформацією про інцидент Перший канал буде готовий поділитися з колегами після закінчення розслідування", - заявили в прес-службі.

У той же час, BBC Wordwide почала розслідування інциденту з витоком на Росії фінального епізоду четвертого сезону серіалу "Шерлок" за день до телепрем'єри.

"Наша система безпеки перевершує золотий стандарт, тому те, що відбулося дуже дивує. Це більше, ніж випадковість", - заявив представник компанії.

"Комерційної вигоди від цього явно ніякої. Залишається тільки політичний мотив. Найбільш очевидно пояснення - це була каральна акція", - сказав фахівець з інформаційної безпеки Атлантичної ради Бен Німмо.

Прихильники цієї версії також вважають подію можливою реакцією Кремля на розширення російської служби ВВС і помстою за заморозку британських рахунків компанії Russia Today, що відбулася в жовтні 2016 року.

Нагадаємо, епізод "Остання справа" в озвучці "Першого каналу" з'явився в мережі 14 січня, за день до ефіру. "Перший канал" отримує епізоди "Шерлока" заздалегідь за домовленістю з ВВС, щоб встигнути озвучити їх і показати на хвилину пізніше ніж у Великій Британії.

Зазначимо, така домовленість є унікальною, і коштувала надзвичайних грошей. Злив серії за хвилину до прем'єри на BBC коштував би величезних відшкодувань, але за день до прем'єри – це неймовірні фінансові втрати. Наразі цілком реальним може бути припинення всіх контрактів ВВС з "Першим каналом".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme