В США закривається найстаріший пересувний цирк країни

У США закриває двері одне з найстаріших циркових об'єднань - "Цирк братів Рінглінг, Барнума і Бейлі", який проіснував 146 років

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на BBC.

Як кажуть власники фірми, виною тому падаючі продажі квитків і постійне зростання вартості поточних витрат.

"Після довгих роздумів і підрахунків я і моя сім'я взяли важке для нас рішення про те, що "Цирк братів Рінглінг, Барнума і Бейлі" в травні дасть останній виступ перед публікою", - сказав в офіційній заяві Кеннет Фельд, керуючий директор сімейного бізнесу Feld Entertainment, який з кінця 1960-х років володіє цим цирком.

Активісти, багато років виступали проти використання тварин у виставах знаменитого цирку, вітали це рішення.

Група із захисту прав тварин Peta випустила заяву, в якій говориться, що закриття цирку знаменує кінець "найсумнішого для диких звірів шоу на Землі", і попросила інші циркові об'єднання наслідувати цей приклад, який сам по собі є "знаком часу".

Цирк каже, що скасування в 2016 році шоу зі слонами сильно вплинуло на продажу квитків

Після довгої судової тяганини з захисниками тварин в травні минулого року цирк закрив своє шоу за участю слонів і відіслав цих тварин в заповідник в штаті Флорида.

Довідка: Цей пересувний цирк мав гучний слоган - "Найбільше шоу світу", що надихнув голлівудських продюсерів в 1952 році на зйомки однойменного фільму, в якому знялися тодішні артисти "Цирку братів Рінглінг, Барнума і Бейлі".

Фільм отримав два "Оскари", один з яких - за кращу картину. Відомий американський режисер Стівен Спілберг називав його першою ігровою картиною, яку він подивився в дитинстві.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme