Меркель застерегла Трампа від політики протекціонізму

Федеральний канцлер Німеччини Анґела Меркель планує під час майбутніх зустрічей з новообраним президентом США Дональдом Трампом обговорити небезпеки політики протекціонізму в економіці

Про це вона заявила в суботу після закритого засідання керівництва партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), передає Depo.ua з посиланням на DW.

У своїй передвиборчій кампанії Трамп, зокрема, обіцяв розірвати "невигідні" угоди у міжнародній торгівлі, а також обмежити імпорт з Китаю та Мексики. Однак на переконання Меркель, міжнародна співпраця має більше переваг, ніж "коли кожен сам по собі вирішує проблеми". Канцлер нагадала, що фінансова криза 2008 року довела необхідність співпраці.

"Відповідь, якою була подолана ця криза, полягала не в ізоляції, а в кооперації, на основі однакових, спільних правил", - переконана Меркель.

Канцлер розраховує провести першу зустріч з Трампом наприкінці травня на полях саміту країн G7 в Італії. Друга зустріч має відбутися в липні у Гамбурзі на саміті Великої двадцятки, в якій Німеччина головує цього року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme