Із зони відчуження хотіли вивезти під центнер металобрухту

Поліцейські та прикордонники затримали трьох мисливців на радіоактивний чорнобильський метал

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Держприкордонслужбу.

Учора, за інформацією оперативних підрозділів Держприкордонслужби, військовослужбовці відділу "Млачівка" Житомирського прикордонного загону спільно із співробітниками відділу Національної поліції зони Чорнобильської АЕС виявили та затримали трьох громадян України. Чоловіків правоохоронці зупинили неподалік села Луговики Поліського району за 100 метрів від зони відчуження. У них знайшли 80 кілограмів металобрухту.

В ході подальшого з’ясування обставин було встановлено, що дані особи є жителями прикордоння, які мали на меті накопичити металобрухт та в подальшому реалізувати.

До відділу поліції зони Чорнобильської АЕС ГУНП України в Київській області направлено повідомлення для внесення в ЕРДР про виявлення кримінального правопорушення, передбаченого ст.267-1 КК України ("Порушення правил поводження з вибуховими, легкозаймистими та їдкими речовинами або радіоактивними матеріалами").

Нагадаємо, що перед Новим роком поліція затримала компанію, яка збиралася святкувати прихід 2017 року в зоні відчуження.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme