Чому Срна для "Шахтаря" – це "Луческу навпаки"

Капітан "Шахтаря" Даріо Срна заявив про те, що прийняв рішення залишитися в команді і відмовитися від переходу в "Барселону"

Чому Срна для "Шахтаря" – це "Луческу на…

"Я послухав, що говорить моє серце. Воно мені підказало, що я повинен залишитися в "Шахтарі" і виграти з командою чемпіонат". Красиві слова Даріо Срни дуже швидко підхопили вболівальники "гірників", але є один нюанс у всій цій ситуації, і полягає він у тому, що "Срна і його серце" не до кінця відверті.

Чому? Все просто. Якщо б серце Даріо говорило футболісту про те, що треба залишатися в клубі, що став для нього рідним, то ми б не дивилися и не читали починаючи з серпня минулого року тисячі сюжетів і новин про те, що перехід Срни в каталонський гранд – справа часу. Якби Даріо так сильно хотів залишитися, він би вийшов до публіки і одразу б "вбив" всі ці чутки у зародку, сказавши те, що він сказав лише зараз, коли, судячи з усього, угода з "Барсою" зірвалася.

Чому Срна для "Шахтаря" – це "Луческу навпаки" - фото 1

Чому зірвалася ця угода? Це вже інше питання. Варіантів тут два, але вони один з одним пов'язані. Перший – "Барселона" не змогла когось продати і "розгрузити" свою зарплатну відомість, аби покласти Срні пристойну зарплатню. Другий варіант – Срна захотів так багато, що в каталонському клубі просто вирішили, що не можуть собі дозволити хорвата у пристойному віці для футболіста за такі гроші. Колись ми дізнаємося правду про всю цю ситуацію, але зараз ми точно не можемо вірити на слово Срні і його словам про "рішення від серця".

Не забуватимемо і про заяву від президента клубу Ріната Ахметова, який привселюдно повідомив про перемовини з каталонцями і про те, що дає добро на перехід Срни в славетний європейський клуб. Так, "Шахтар" теж став європейським грандом – тут можна сперечатися, але так воно і є, вважаючи успішні виступи "гірників" в останніх сезонах. Але все ж "Барса" – це космічний рівень, і здавалося, відмовитися від такого варіанту було неможливо. Але Срна зміг. Тому що він зрозумів, що йому не стануть платити в Каталонії так само, як у "Шахтарі". А може навіть і на більше розраховував Даріо.

Чому Срна для "Шахтаря" – це "Луческу навпаки" - фото 2

В якомусь сенсі хорватський багаторічний капітан "Шахтаря" вчинив так само, як колишній багаторічний тренер "гірників" Мірча Луческу, тільки навпаки. Румун, який багато років запевняв у своїй відданості донецькому клубу, одразу ж подався на Росію, коли "гірники" не змогли забезпечити йому звичну зарплатню. А от із Срною сталася інша історія – грошей, які платять йому в "Шахтарі", ніхто з європейських грандів запропонувати не схотів. І так як варіанти з Китаєм і арабськими країнами Даріо не дозволила розглядати його самоповага, хорват просто вибрав найпростіший варіант – нічого не змінювати і продовжувати грати на звичному місці. От тільки про серце і патріотизм можна було не розповідати. Світ став куди більш цинічним, і футбольний світ – не виключення. Ми б зрозуміли перехід в такий клуб, як "Барселона" і без зайвих слів, тому і відмову від цього переходу не треба було так ідеалізувати.   

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme