Болгарський президент попередив наступника, щоб той не визнавав анексії Криму

Росен Плевнелієв застерігає свого наступника Румена Радева, що у взаєминах з Росією таке рішення веде до війни

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Польське радіо".

Президент Болгарії Росен Плевнелієв попередив у неділю свого наступника Румена Радева перед визнанням анексії Криму Росією. Майбутній президент держави неодноразово говорив, що треба враховувати, що Крим є вже територією Росії.

"Тези, що згідно з законом Крим є українським, проте в дійсності є російським, бо Росія поставила там свій прапор (…) не поділяє жоден з європейських лідерів. Не поділяю її також і я. Президент Радев, після вступу на посаду, повинен дуже уважно вивчити це питання. Я допоможу йому своїми аргументами. Якщо ми хочемо, щоб в Європі був мир, повинні існувати правила, і всі ми повинні їх поважати" - наголосив Росен Плевнелієв в інтерв’ю для громадського радіо .

Президент Болгарії Плевнелієв також зазначив, що у відносинах з Росією, країни ЄС повинні керуватися мораллю, а не вузьким розумнням прагматизму. "Прагматизм – так, проте я не можу погодитися з позицією, що оскільки втрачаємо мільярди, значить нам треба погодитися з найбільшим порушенням закону, яке веде нас до війни а не до миру" – наголосив президент.

Нагадаємо, що минулого року Болгарію сколихнула політична криза, наслідком якої стали як зміна уряду, так і вибори нового президента.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme