Поліціянти запропонували хмельничанам ексклюзивний сервіс

Що зробити, щоб ваш будинок не обікрали злодії розповіли у поліції

Поліціянти запропонували хмельничанам ек…

У Головному управлінні Національної поліції в Хмельницькій області відбулась презентація ексклюзивного сервісно-профілактичного проекту під умовною назвою "Безпечний будинок", повідомляє Depo.Хмельницький.

Ініціатор та розробник проекту, т.в.о. заступника начальника Хмельницького відділу поліції Ігор Кирник розповів про те, як злодіі здійснюють крадіжки.

У Хмельницькому практично кожного дня вчинялось 11 крадіжок. Левова частка з них - це крадіжки з квартир, будинків, під'їздів.

Поліцейські запропонували свій метод вирішення цієї проблеми. 

Разом з представниками місцевої влади та працівниками комунальних служб  обстежити багатоповерхівки та прилеглі території та надавати рекомендації мешканцям, як убезпечити своє житло від посягань злочинців - такою стала пропозиція правоохоронців.

Метою проекту є залучення мешканців багатоповерхових будинків до активної участі у забезпеченні безпеки власного майна і публічної безпеки у місцях проживання.

За допомогою самих мешканців правоохоронці намірені зменшити кількість крадіжок в місті.

Налагодження більш дієвого взаємообміну інформацією про кримінальні правопорушення, осіб, які причетні до них чи виношують наміри їх вчинити, відмова ймовірного злочинця від вчинення крадіжки майна вже на стадії готування злочину через усвідомлення власних ризиків бути затриманим в ході доступу до місця скоєння злочину, під час його скоєння і на шляхах відступу від місця скоєння, або бути ідентифікованим внаслідок наявності відеоспостереження чи під час витрати більшого часу на доступ до бажаної квартири, приміщення підвалу, тощо також є метою проекту.

Ось де тільки взяти кошти? Керівник ГО "Рада голів ОСББ" Хмельницького Богдан Малінський має таку думку.

 

Самі організатири кажуть, що "Безпечний будинок" - це тільки перша ланка масштабного багаторівневого сервісно-профілактичного проекту. Далі планується впроваджувати програми "Безпечна вулиця", "Безпечний мікрорайон" і, зрештою, "Безпечне місто".

"Успішність цих проектів, в першу чергу, залежатиме від зацікавленості та активної участі громади" - говорить Ігор Кирник. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme