Американка померла від стійкої до 26 антибіотиків супербактерії

У США зафіксовано перший в світі випадок смерті від стійкої до 26 антибіотиків супербактерії

Про це передає Depo.ua з посиланням на BBC News.

Жертвою стала жителька штату Невада. У серпні 2016 роки жінка повернулася в Сполучені Штати після відпочинку в Індії, під час якого зламала праву ногу. У вересні 70-річна пацієнтка померла від септичного шоку.

Фахівці Центру з контролю і профілактики захворювань виявили в зразках тканини бактерію Klebsiella pneumoniae. Зазвичай вона входить до складу нормальної мікрофлори кишечника, шкіри і ротової порожнини людини, не викликаючи захворювань.

Однак цього разу саме її новий штам став причиною загибелі американки. Дослідження показали, що він виявився стійким до всіх 26 видів антибіотиків, доступних в США.

За словами головного наукового співробітника британського Центру дослідження антибіотиків доктора Девіда Брауна, випадки інфікування супербактеріями надзвичайно рідкісні, але в майбутньому можуть значно почастішати.

Стійкість до антибіотиків може розвиватися в результаті природного відбору, який сприяє поширенню серед бактерій мутацій, що наділяють мікроорганізми здатністю протистояти лікарських препаратів. Медики розробляють нові методи, які дозволять ефективно лікувати захворювання, викликані супербактеріями. Наприклад, використання наночасток дозволяє вбити до 92 відсотків патогенних мікроорганізмів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme