Жербівський розповів, чому неможлива жорстка блокада "Л-ДНР"

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що чітка і жорстка блокада "ЛНР/ДНР" неможлива, поки відкритий кордон з Росією

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Depo.ua.

"Хочу сказати, що як такої чіткої і жорсткої блокади неможливо провести в так званих "ДНР" "ЛНР". Блокада - це коли в кільці. На сьогодні кордон з Росією відкритий. Це буде фактично блокада з боку України", - заявив голова ВГА.

За його словами, коли говорять про торгівлю з не підконтрольними Україні територіями, то в першу чергу, мова йде про вугілля.

"Перше питання: чи готові ми на сьогоднішній день відмовитися від вугілля? Поки що на сьогоднішній день я не почув з приводу того, з Південної Африки, або з інших держав ми можемо забезпечити чи ні. Минулого літа 2016 року Україна використала на 20% більше вугілля, ніж взимку 2015-2016. І в цій частині потрібно визначитися, чи ми готові перетерпіти", - зазначив Жебрівський.

Також він підкреслив, що у разі блокади необхідно буде заборонити перехід лінії розмежування.

"Але це має бути жорстко, тоді заборонити перехід лінії розмежувань. Не повинно бути так званих КПВВ, не повинно бути черг по 5-10 тис. осіб. Якщо робити, то робити. Готові до цього? Думаю, що не готові на сьогоднішній день", - сказав Жебрівський.

Також, він розповів, що за час існування міністерства з питань АТО жодного разу не спілкувався з міністром Вадимом Чернишом.

"За весь час існування цього міністерства ( з питань АТО, - ред.) я ні разу не спілкувався з міністром... Він був 3 рази на території Донецької області, приїжджав з місією ОБСЄ, але жодного разу він не просив зустрічі зі мною", - заявив Жебрівський.

На питання, чому так відбувається, голова ВГА відповів: "Я не знаю, можливо, хлопці не розуміють, чим їм займатися".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme