UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У "Нафтогазі" прийняли відставку "наглядача" Ковалів, - ЗМІ

Повноваження голови наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Юлія Ковалів, яка написала заяву про відставку 3 квітня, припиняються 17 квітня за погодженням ради 

Про це йдеться у прес-релізі "Нафтогаз України", який є у розпорядженні "Європейської правди", повідомляє Depo.ua.

Ковалів зазначила, що "реформи дали змогу скоротити дефіцит державних фінансів, ринок звільнився від посередників та було прибрано основне джерело для корупції в газовому секторі".

Ковалів додала, що нині розглядаються різні шляхи подальшого розвитку "Нафтогазу" і консенсусу щодо продовження реформи корпоративного управління згідно початкового плану наразі немає.

У подальшому Ковалів планує зосередитись на роботі Офісу Національної інвестиційної ради.

До наглядової ради "Нафтогазу" крім Ковалів входять ще четверо членів: екс-міністр енергетики Володимир Демчишин та іноземці Пол Ворвік, Чарльз Проктор і Маркус Річардс.

Нагадаємо, що про можливу відставку Ковалів стало відомо 13 квітня, коли й мала засідати наглядова рада, яка дає погодження на завільення.

29 березня Кабмін ухвалив рішення збільшити склад наглядової ради "Нафтогазу" з п'яти до семи осіб.

Однак голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявляв, що це не погоджувалося з правлінням компанії. Інші члени наглядової ради – Маркус Річардс, Чарльз Проктор, Пол Уорвік – заявили, що також можуть піти. Публічним приводом для цього було названо невиконання урядом плану з корпоративного управління компанією. Крім того, з боку іноземних членів ради існують претензії щодо необхідності подання декларації.

Після цього в ЄБРР заявили про провал реформи "Нафтогазу".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme