Росія прагне зіпсувати відносини ЄС та США, - німецькі спецслужби

Росія вдається до маніпуляцій з метою посіяти розбрат між США та Європою і зіпсувати тісну європейсько-американську співпрацю

Про це йдеться у спільній доповіді Служби зовнішньої розвідки Німеччини (BND) та Федерального відомства з охорони Конституції для уряду Німеччини, повідомляє Spiegel, пише Depo.ua.

За даними видання, німецькі спецслужби отримали завдання від адміністрації канцлера розслідувати діяльність російських спецслужб після кібератак на німецький Бундестаг весною 2015 року та так званого "випадку з Лізою", коли російські ЗМІ розповсюдили інформацію про нібито зґвалтування біженцями 13-річної російськомовної дівчинки в Берліні.

Німецькі спецслужби прийшли до висновку, що в країнах Євросоюзу вже кілька років спостерігається активний російський вплив. Зазначається, що Москва цілеспрямовано намагається загострити наявні на Заході соціальні конфлікти.

Крім того, Росія докладає зусиль для поширення поглядів, які б ставили під сумнів необхідність тісного зв’язку між ЄС та Сполученими Штатами.

Видання відзначає, що наразі німецький уряд розмірковує, чи повинен він і в якій формі оприлюднити доповідь спецслужб Бундестагу або громадськості.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme