Прем'єр Польщі урочисто зустріла американські танки

Голова польського уряду заявила, що прибуття військових з "найкращої і найсильнішої армії світу" – це важливий день для Польщі і для Європи

У суботу, 14 січня, прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло у місті Жагань поблизу польсько-німецького кордону привітала військових США, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Польське радіо".

"Присутність американських військ тут, у Польщі – це черговий крок реалізації стратегії, яку прийняв уряд партії Право і справедливість, – укріплення безпеки Польщі, укріплення безпеки нашого регіону. Цю стратегію ми реалізуємо в турботі за майбутнє нашої батьківщини і наших громадян", – заявила Шидло.

Прем'єр Польщі урочисто зустріла американські танки - фото 1

Голова польського уряду заявила, що прибуття військових з "найкращої і найсильнішої армії світу" – це важливий день для Польщі і для Європи.

Прем'єр Польщі урочисто зустріла американські танки - фото 2

Шидло додала, що метою польського уряду є будувати разом із союзниками оборонні стратегії, спрямовані на мирне укріплення безпеки.

Прем'єр Польщі урочисто зустріла американські танки - фото 3

Перші 250 американських солдатів прибули тиждень тому літаками до Вроцлава. Наступними днями до Польщі в’їжджали чергові групи – передусім до міста Жагань поблизу польсько-німецького кордону, де міститиметься командування важкої бригади.

Нагадаємо, 11 січня до Польщі прибула група з приблизно 300 американських військовослужбовців в межах схваленого НАТО плану з посилення присутності альянсу в Східній Європі.

9 січня у Польщу прибула перша партія танків M1 "Абрамс"  із США в рамках програми зі зміцнення східного флангу НАТО.

У Кремлі назвали розміщення американських танків у Польщі загрозою інтересам і безпеці Росії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme