Львівським Оперним театром хочуть керувати понад 50 осіб

Багаторічний керівник Тадей Едер йде на пенсію

Багаторічний гендиректор – художній керівник Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Тадей Едер іде на пенсію. Про це пише Depo.Львів з посиланням на ЗІК.

"Я йду за віком на пенсію. Я своє відпрацював", – заявив Тадей Едер.

На запитання, кого бачить на своєму місці Тадей Олександрович відповів: "Не мені судити. На це є Міністерство культури. Хай вони обирають. Я не братиму на себе відповідальність рекомендувати когось. Людина на одній роботі може показати себе добре, на іншій – зле. Все залежить від неї. Нехай ті люди скажуть, які з ним працювали. Бо тільки праця може сказати, чи та людина чогось вартує, чи вона добрий спеціаліст, чи поганий. А це все показує час".

Він наголосив, що йде на пенсію "з гордо піднятою головою", адже на цю посаду не просився – "мене просили".

Тадей Едер зазначив, що на місце директора Львівської опери є дуже багато бажаючих, і не лише зі Львова, а й з цілої України.

"Мені тяжко сказати (конкретні імена, – ред.). Ніхто не говорить, що подав документи. Я тільки знаю про близько 50 осіб", – додав Тадей Едер.

Нагадаємо, Міністерство культури України оголошує конкурс на посаду генерального директора – художнього керівника Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Додамо, нещодавно дружина Тадея Едера також звільнилась із Львівської ОДА.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme