Китай жорстко відреагував на нову заяву Трампа про Тайвань

Політика "одного Китаю" не може бути предметом переговорів у китайсько-американських відносинах

Про це заявили в міністерстві закордонних справ Китаю, коментуючи останні слова новообраного президента США Дональда Трампа щодо Тайваню, повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

Зокрема речник МЗС Китаю закликав усі відповідні сторони в США визнати "делікатність питання Тайваню" та дотримуватися зобов'язань, які брали на себе адміністрації США за різних президентів щодо політики "одного Китаю".

В оприлюдненому напередодні ввечері інтерв'ю виданню Wall Street Journal Трамп заявив: "Усе є предметом переговорів, у тому числі і політика "одного Китаю".

Він також висловив невдоволення проведенням Китаєм політики дешевого юаня, через що, на думку Трампа, американські компанії не можуть конкурувати з китайськими.

Нагадаємо, обраний президент США Дональд Трамп 2 листопада поговорив з главою Тайваню (Республіки Китай) Цай Інвень по телефону, порушивши тим самим обмеження на прямі дипломатичні контакти з Тайванем.

Після цієї бесіди Пекін висловив Вашингтону офіційний протест.

Інавгурація Дональда Трампа відбудеться опівдні двадцятого січня.

Довідка: З 1979 року в США діє закон про відносини з Тайванем. Закон закріплює співпрацю США і Тайваню в багатьох сферах, але не передбачає загальноприйнятих дипломатичних відносин.

Китай розглядає Тайвань не як окрему країну, а як власну провінцію і виступає проти офіційних контактів між іншими державами і Тайванем.

Цієї політики "одного Китаю" дотримуються і США. Тайвань не приймає її.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme