Керівництво Лук'янівського СІЗО не знає, хто відрізав вухо "торнадівцю"

Заступник начальника Лук’янівського СІЗО Олександр Савченко не може сказати, що саме відбувається на відео, де видно, що заарештований екс-командир роти "Торнадо" Руслан Онищенко відрізав вухо своєму колишньому підлеглому — Максиму Глібову

Про це він повідомив у коментарі "Громадському", передає Depo.ua.

Савченко не зміг пояснити кадри відео, на яких зафіксовано, ймовірно, напад Онищенка на свого підлеглого.

"Я бачив це відео, але не можу пояснити, що там відбувалося, я не бачив. Зі слів чергового, Глібов відрізав собі вухо до того, як був напад на молодшого інспектора. Потім він (Глібов – ред.) намагався кидатися на співробітників, і його тримали "торнадівці", от і все", — сказав Савченко.

У Міністерстві юстиції не змогли підтвердити або спростувати факт нападу Онищенка на свого підлеглого.

"Були рапорти від чергових. Тому що це відбувалося в швидкому режимі. А відео дивилися вже вчора вночі. Тому, я гадаю, розшифрування того відео з серверів затягнуло час. Якщо виявиться, що відео достовірне, то буде проведено розслідування і будуть зроблені відповідні висновки", — сказав у коментарі "Громадському" заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

За словами Чернишова, якщо підтвердиться, що вухо Глібову відрізав саме його екс-командир Онищенко, то "було б логічним в подальшому тримати їх в різних місцях".

"Зважаючи на ухвалу Оболонського райсуду, ми, разом із військовою прокуратурою, будемо думати, як діяти далі", — уточнив Чернишов.

Зазначимо, раніше було опубліковано відео з Лук'янівського СІЗО, на якому видно, що колишньому бійцю спецроти "Торнадо" Максим Глібов відрізав вухо його екс-командир Онищенко.

Нагадаємо, 11 січня після свідчень у суді боєць "Торнадо" у камері Лук'янівського СІЗО відрізав собі вухо.

За інформацією нардепа Ігоря Мосійчука, він це зробив на знак протесту проти посилення умов утримання.

Пізніше стало відомо, що поліція кваліфікували подію як опір правоохоронцям.

Також повідомлялося, чому він відрізав собі вухо.

Довідка: Рота спеціального призначення "Торнадо" входила в структуру МВС. У червні 2015 року було затримано 8 бійців "Торнадо", серед яких командир Руслан Онищенко, за звинуваченням у незаконному позбавленні волі і викраденні місцевих жителів, їх тортурах, вбивствах і низці інших тяжких злочинів. 18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти "Торнадо". Зараз підрозділ ліквідовано, а його командира Онищенка та деяких бійців судять.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme