Харківське метро планує "розпиляти" на тендері понад 4 млн грн

КП "Харківський метрополітен" планує укласти договір вартістю 4,1 млн грн з ФОП Білецький Володимир Іванович

Підприємство має намір орендувати комплекс з двох модульних топкових та зовнішнього бункеру з автоматичною подачею пелет, передає Depo.Харків з посиланням на "Харківський антикорупційний центр".

Обидві модульні топкові будуть розташовані на території електродепо "Московське".

Оренда планується протягом 14 місяців, в 2017-2019 роках, в опалювальні сезони.

Вартість оренди за кожний повний місяць роботи складе 292,82 тис. грн.

При цьому подібні топкові "під ключ" коштують від 400-800 тис. грн кожна.

КП "Харківський метрополітен" виставив очікувану вартість на 7 тисяч гривень більше, ніж за результатами аукціону запропонував ФОП. Конкурент у ФОПа був один – ТОВ "Стайл-Термо". За три раунди аукціону ФОП та ТОВ не знизили вартість своїх пропозицій. "Є підозри того, що учасники знали про пропозиції один одного. Аукціон дозволив знизити очікувану вартість на 0,2% або 7 тис. грн", - зазначили в "ХАЦ".

КП "Харківський метрополітен" проводить тендер на оренду комплексу з двох модульних топкових та зовнішнього бункеру з автоматичною подачею пелет вже втретє за останні півроку.

В перший раз тендер не відбувся у зв’язку з тим, що для участі в торгах було подано менше двох тендерних пропозицій. Тоді метрополітен виставив очікувану вартість закупівлі розміром 6,33 млн грн.

На другий раз на торги прийшли ті ж учасники - ФОП Білецький Володимир Іванович та ТОВ "Стайл-Термо".

Метрополітен також виставив очікувану вартість – 6,33 млн грн. Тоді також пропозиція ФОПа була на 8,33 тис грн. меншою, але пропозиція ФОПа практично не відрізнялася від очікуваної вартості метрополітену. Тоді за три раунди аукціону ФОП та ТОВ "Стайл-Термо" також не знизили вартість своїх пропозицій.

Тоді обидві пропозиції були відхилені у зв’язку з відсутністю в обох учасників копій документів на право власності комплексу.

Однак обидва учасника і на минулі торги, і на теперішні надавали одні й ті ж документи. "Незрозуміло, яким чином обидва учасника будуть підтверджувати своє право власності на комплекс топкових та бункер, якщо їм це не вдалося в минулий раз", - сказано в повідомленні.

Крім того, під час минулих торгів метрополітену пропонували не оренду, а купівлю комплексу за 4,5 млн грн.

"Безумовно, позитивним є той факт, що цього разу метрополітен має можливість взяти в оренду комплекс на 2,2 млн грн дешевше, ніж планувалося раніше, але все одно викликає великі сумніви вартість оренди – 4,1 млн грн, коли комплекс можна купити за 4,5 млн грн", - зазначили в центрі.

Також КП "Харківський метрополітен" 25 жовтня 2016 року уклало угоду з ФОП Бородавка Ігор Юрійович щодо оренди трьох модульних топкових вартістю 5,065 млн грн. Розмір оренди за кожний повний місяць роботи складе 281,38 тис. грн.

Як повідомляв Depo.Харків, підприємства наземного електротранспорту та метрополітен звернуться до мера Харкова з проханням підняти тариф на проїзд.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme