Данія збільшить військові витрати через російську загрозу

Данія вирішила збільшити військові витрати у зв'язку з розгортанням російських ракет в Балтійському регіоні, яке Копенгаген сприймає як загрозу

Відповідну заяву зробив міністр оборони країни Клаус Йорт Фредерікса, повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Ми спостерігаємо, як росіяни зараз розгортають в Калінінграді свої ракетні комплекси, здатні дістатися до Копенгагена. Це, звичайно, серйозний ризик", - зазначив Фредерікса.

У той же час він зазначив, що Данія, будучи членом НАТО, відчуває серйозний тиск з боку Північноатлантичного альянсу. Це пов'язано з тим, що королівство не здатне виділити як мінімум два відсотки від ВВП на оборонні витрати (ця сума є рекомендованою нормою для країн-членів військового блоку).

Нагадаємо, у листопаді 2016 року повідомлялося, що угруповання військ в Калінінградській області посилили береговими ракетними комплексами "Бастіон".

У ЗМІ повідомляли, що дивізіон увійшов до складу ракетного з'єднання Балтійського флоту. Раніше стало відомо про наказ Міноборони Росії перекинути в регіон комплекси "Іскандер-М". Крім того, восени на Балтфлот був переданий береговий ракетний комплекс "Бал".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme