Як ужгородці розважались на зимовому Ужі майже сто років тому

Вже другу зиму поспіль замерзлий Уж стає імпровізованою ковзанкою для малечі та дорослих

Як ужгородці розважались на зимовому Ужі…

У 20-30-их роках ужгородці також проводили своє зимове дозвілля на Ужі, пише Depo.Закарпаття з посиланням на "ПроЗахід".

Зі старої світлини видавництва "Themac" видно, як каталися на Ужі у кінці 20-х– на початку 30-х років минулого століття. Можливо, на листівці зафіксований і 1933-ий, про який у газетах писали, як про незвично морозний.

Наприклад, одна з публікацій того року розповідає про хлопчика, котрий впав в ополонку, вирубану біля залізничного мосту (тепер – транспортний міст біля Підзамкового парку) для полоскання жінками білизни. Восьмирічного хлопчика витягнув з ополонки залізничник. Хлопчик мав зламану ногу і був доправлений до лікарні.

Як ужгородці розважались на зимовому Ужі майже сто років тому - фото 1

Інша стаття під назвою "Веселощі на льоду" розповідає про те, що річка вкрита товстим льодом, на якому катаються діти і молодь на ковзанах. До інформаційної складової тут додається ще й соціальна, мовляв, батьки дивляться на ці веселощі з мосту і думають, скільки ж їм доведеться цієї зими витратити на взуття. А купка маленьких жебраків не катається, бо у них подерті черевики, з яких стирчать пальці. Вони мусять і далі просити милостиню.

Як ужгородці розважались на зимовому Ужі майже сто років тому - фото 2

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme