Вчені визначили вік Місяця

Вчені Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі (UCLA) встановили, що Місяць значно старше, ніж передбачалося раніше - її вік становить щонайменше 4,51 мільярда років

Про це йдеться в прес-релізі, опублікованому на сайті навчального закладу, передає Depo.ua.

Такі висновки були зроблені на основі аналізу восьми зразків мінералу циркону, зібраних на поверхні Місяця екіпажем космічного корабля "Аполлон-14" у 1971 році, і які збереглися, на думку вчених, в первозданному з моменту утворення вигляді.

"Циркон є найкращим в природі годинником. Йому найкраще вдається зберігати геологічну історію і розкривати своє походження", - розповів професор геохімії і космохімії, співавтор дослідження Кевін Маккіган.

За його словами, колишні гіпотези про вік Місяця грунтувалися на аналізі зразків місячних порід, "засмічених" в результаті множинних метеоритних бомбардувань місячної поверхні. Маккіган вважає, що такі зразки вказували лише на час якихось подій в історії супутника Землі.

Нове дослідження говорить про те, що Місяць сформувався вже через 60 мільйонів років після зародження Сонячної системи. Раніше вважалося, що це сталося в період від 100 до 200 мільйонів років після утворення Сонячної системи.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme