В Сербії затримали причетних до спроби перевороту в Чорногорії

В Сербії підтвердили затримання двох громадян цієї країни, яких підозрюють в участі у ймовірній спробі перевороту в сусідній Чорногорії минулого року

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Радіо Свобода".

Як повідомили Балканській службі Радіо Вільна Європа в Міністерстві внутрішніх справ Сербії, цих двох, Предраґа Боґичевича і Неманю Ристича, затримали за підозрою у причетності до цієї спроби, про яку Чорногорія заявила в жовтні.

Чорногорія домагалася від Сербії затримання й видачі цих двох осіб.

Неманя Ристич у грудні привернув увагу громадськості, з’явившись на фото разом із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, що тоді перебував у Белграді.

У Чорногорії в жовтні арештували близько 20 людей і видали ордери на арешт іще двох громадян Росії і трьох Сербії за підозрою в намаганні влаштувати переворот і зірвати парламентські вибори, щоб завадити приходові до влади прозахідного уряду, що підтримує вступ Чорногорії до НАТО.

Прокурори в Подгориці визначили цих двох росіян як підозрюваних організаторів спроби перевороту. В листопаді цим двом, Едуардові Широкову і Володимирові Попову, заочно висунули обвинувачення в організації злочинного угруповання з метою вбивства тодішнього прем’єр-міністра Мила Джукановича за планом імовірного перевороту. Де зараз перебувають Широков і Попов, невідомо.

При цьому в Чорногорії звертали увагу, що не звинувачують Росію як державу в організації спроби перевороту.

У Росії, яка виступає різко проти майбутнього вступу Чорногорії до НАТО, теж заперечили «офіційну причетність» до цієї спроби.

Нагадаємо, що один із підозрюваних у плануванні вбивства чорногорського прем'єра засвітився на світлинах із російським міністром Лавровим.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme