В ООН занепокоєні долею біженців в ЄС, які можуть померти від холоду

Агентство ООН у справах біженців занепокоєне долею біженців в ЄС, які можуть померти від холоду та закликає європейські уряди активізувати підтримку та безпеку для біженців

Про це заявила прес-секретар управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) Сесіль Пуйї на прес-брифінгу в Женеві, передає Depo.ua з посиланням на "Європейську правду".

В ООН повідомили, що через морози вже загинули кілька біженців та мігрантів, серед яких двоє іракських чоловіків та жінка з Сомалі у південно-східній частині Белграда, та афганський чоловік в Греції, поблизу кордону з Туреччиною.

"Порятунок життя має стати пріоритетним завданням, і ми настійно закликаємо держави-члени ЄС зробити більше, щоб допомогти й захистити біженців та мігрантів", - сказала вона.

Повідомляється, що агентство ООН та партнерські організації активізували свої зусилля в Греції, Сербії та інших країн регіону.

У Греції, наприклад, працівники ООН перевели сотні біженців у кращі умови для проживання та надали понад 360 тисяч теплих ковдр, зимових чобіт та інших теплих речей.

"Однак серйозне занепокоєння, як і раніше, є щодо сімей, які проживають на грецькому острові Самос, де новоприбулі перебувають у невизначеному стані протягом декількох місяців", - йдеться у повідомленні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme