В ОБСЄ нема "підтримки" збройної місії на Донбас, - Курц

Серед членів ОБСЄ немає "необхідної підтримки" для введення збройної місії на Донбасі

Про це глава організації Себастьян Курц заявив в інтерв'ю австрійському виданню Kurier, передає Depo.ua з посиланням на Гордон.

Курц підкреслив, що для ухвалення такого рішення потрібна згода всіх 57 країн-членів.

Відповідаючи на запитання журналіста про введення збройної поліцейської місії, в якості одного з варіантів вирішення конфлікту, Курц сказав: "ОБСЄ є організацією з 57 країнами-членами, серед яких є і Росія. Будь-яка місія має бути погоджена всіма державами. На даний час не існує необхідної підтримки такої ідеї".

Глава ОБСЄ додав, що якщо вдасться забезпечити спеціальної моніторингової місії кращий доступ до районів на Донбасі, а також можливість здійснювати контроль вночі, до того ж за умови поліпшення її технічного оснащення, можна буде досягти прогресу і наблизитися до працюючого режиму припинення вогню".

За словами Курця, у нього є відчуття, що всі сторони конфлікту на сході України "не задоволені існуючим статус-кво". Глава ОБСЄ додав, що це є "гарною відправною точкою".

Він також висловився за "поступове скасування санкцій проти Росії, якщо буде "покращення на землі". За словами Курця, існуюча система, яка передбачає зняття обмежень тільки в разі повного виконання Мінських домовленостей, "навряд чи дає стимул".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme