У Миколаєві в будинках без теплолічильників платитимуть менше за опалення

Тариф перерахують з урахування середніх показників у будинках, де встановлені прилади обліку

У Миколаєві в будинках без теплолічильни…

Миколаївцям, які живуть в будинках без теплолічильників, мають перерахувати тариф за перші місяці опалювального сезону. Відповідне рішення сьогодні, 13 січня, ухвалив виконком, повідомляє Depo.Миколаїв.

Як зазначила начальник відділу цін та цінової політики Олена Болічевська, тариф на будинках без лічильників перерахують за вимогою постанови Кабміну та доручення заступника голови Миколаївської ОДА. Згідно з постановою, місцеве самоврядування для будинків, де не встановлені теплолічильники, нараховує платню за середніми показаниками попереднього періоду, який отримують з будинків, де є прилади обліку тепла. 

Миколаївські теплогенеруючі підприємтва провели розрахунки та враховували, що в жовтні опалювальний сезон в будинках почали нерівномірно. Таким чином, різниця виходить суттєва: за жовтень квадратний метр коштуватиме близько 13 грн при затвердженому нацкомісією тарифі 32 та 28 грн. За листопад затвердили тариф по "Миколаївоблтеплонерго" 14,84 грн за "квадрат" замість 32 грн, по "Миколаївській ТЕЦ" - 15,57 грн за кв.м. замість 28 грн, по ДП "Зоря" - "Машпроект" - 16,87 грн замість 28 грн. 

Віце-мер Валентин Гайдаржи пояснив, якщо в місті встановлено більше 50% побудинкових лічильників тепла, то в будинках без лічильників тариф нараховують залежно від показників тих приладів, що встановлені: "Ми розуміємо, що завдяки такому нашому рішенню люди платитиуть за фактичне тепло, якщо б був лічильник", - додав Валентин Гайдаржи.

Тепер "Миколаївоблтеплоенерго" та "Миколаївська ТЕЦ" мають провести перерахунки на будинках без лічильників за жовтень та листопад. "Нарахування споживачам, будинки яких не було обладнано приладами обліку теплової енергії у грудні та наступних місяцях опалювального сезону 2016-2017 рр. проводити згідно з тарифами, встановленими Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, або згідно з розрахунковим середньомісячним тарифом по житловим будинкам з приладами обліку з послідуючим проведенням перерахунків", - йдеться в рішенні.

Споживачів мають попередити про ухвалене рішення. Відповідальність за надання достовірної інформації несуть керівники підприємств. Члени виконкому ухвалили рішення та дали п'ять днів на доробку відповідно до вимог постанови Кабміну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme