У Харкові накрутили ціни на картоплю та "молочку"

У грудні 2016 року в Харківській області зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої

У Харкові накрутили ціни на картоплю та…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у прес-службі ГУ статистики в Харківській області, спостерігалося подорожчання свіжих овочів, грибів, картоплі. Підвищилися ціни на спреди, вершкове масло, йогурт, кефір, сметану, яйця, молоко, сир і м’який сир (творог).

Водночас із плодоовочевої групи подешевшали банани, ківі, цитрусові, цибуля, буряк, капуста пекінська, морква, сухофрукти. Знизилися ціни на живу охолоджену рибу, безалкогольні напої, мед натуральний, каву, морепродукти, напівфабрикати зі свинини, сало, птицю, чай.

При цьому зросли ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби.

"Ціни на транспорт зросли, насамперед, через подорожчання шин для легкових автомобілів та матеріалів мастильних. Подорожчав зв'язок через зростання абонентної плати за користування телефоном. Подорожчання у сфері відпочинку і культури спричинене зростанням вартості послуг відпочинку та спорту. Разом с тим знизилися ціни на послуги з комплексного відпочинку. Подорожчання у сфері ресторанів і готелів пов’язане зі зростанням цін на проживання у готелях. Різні товари та послуги зросли у ціні внаслідок подорожчання ритуальних послуг (за рахунок зимового копання могил)", - сказано в повідомленні.

Одяг і взуття подешевшали за рахунок сезонних розпродаж і святкових пропозицій.

Зниження цін на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива відбулося за рахунок зменшення тарифів на гарячу воду та опалення, при цьому зросли тарифи на водопостачання та водовідведення.

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла подешевшали за рахунок зменшення цін на окремі види електропобутових товарів, посуд.

У сфері охорони здоров’я зниження цін відбулося внаслідок подешевшання фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання.

Рівень цін у сфері освіти залишився без змін.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme