У "ДНР" не відпустили підлітків-"диверсантів", яких обіцяли звільнити до свят

Бойовики з угруповання "ДНР" досі не відпустили підлітків, яких у вересні минулого року затримали у Донецьку

Про це повідомила уповноважена президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, передає Depo.Донбас з посиланням на "Радіо Свобода".

За її словами, питання про звільнення дітей неодноразово порушували на зустрічах Тристоронньої контактної групи в Мінську. Підлітків мали відпустити ще до нового року, але цього не сталося, сказала Геращенко. Не допомогло у цьому питанні і те, що Україна в односторонньому порядку передала в ОРДЛО 15 прихильників сепаратистів.

"Заради того, щоб звільнити в тому числі підлітків, Україна йшла на жест доброї волі, коли в односторонньому порядку передала 15 осіб для того, щоб розблокувати процес звільнення заручників", - розповіла Ірина Геращенко.

Також уповноважена президента України повідомила, що підлітків немає змоги обміняти, оскільки їхні родичі живуть на непідконтрольній Україні території, тому порушується питання тільки про їх звільнення.

22 грудня Ірина Геращенко повідомила, що на засіданні гуманітарної підгрупи було досягнуто домовленості з представниками сепаратистів про звільнення підлітків. «З обережним оптимізмом констатую, що маємо обіцянку, що підлітки, затримані за "диверсійну діяльність", новорічні свята зустрінуть в родинному колі", - повідомила тоді уповноважена президента.

Нагадаємо, як стало відомо 12 вересня, на окупованій території Донбасу "МДБ ДНР" піймало п'ятьох підлітків, яких звинуватили у підриві автомобілів, цивільних і військових об'єктів "на замовлення СБУ".

Бойовики поширюють інформацію, що хлопців завербував військовослужбовець зі складу добровольчого батальйону "Айдар" і погрозами змусив виконувати диверсійні операції. За даними бойовиків, підліткам за це ще й платили.

Читайте також: Як бойовики "ДНР" допитували дітей, яких звинуватили у диверсіях (ВІДЕО)

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme