У Дніпрі провели вечір пам'яті ексгумованого в Чехії українського поета

Театр "Віримо!" провів вечір пам’яті Олександра Олеся

У Дніпрі провели вечір пам'яті ексгумова…

Після того, як 3 січня в столиці Чехії ексгумували останки українського поета і драматурга Олександра Олеся, дніпровський театр "Віримо!" вирішив ушанувати його пам’ять творчим вечором.

12 січня на сцені палацу дітей та юнацтва розповіли про життя Олександра Олеся, охочі прочитали зі сцени його вірші, а завершила дійство вистава "По дорозі в...", поставлена за п’єсою Олеся ще 1996 року.

"Історія, показана у виставі, може зачепити в будь-який час. Це історія розвитку кожного колективу, це схема "натовп і лідер", психологія натовпу", — пояснює режисер театру "Віримо!" Володимир Петренко.

"Олесеві, можливо, вже все одно, а хто ми такі, що у нас всередині відбувається, що ми вже не пам’ятаємо, де Олесь, де його син, де Винниченко, де Петлюра — де поховані наші герої? Якщо ми хочемо усвідомити себе як нація, то мусимо зробити свою історію трохи ближчою", — вважає актор вистави Олег Шульга.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що останки Олександра Олеся, який похований у Чехії, примусово ексгумовані, а в його могилі на Ольшанському кладовищі у Празі збираються поховати іншу людину.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme