У Чернівцях депутати міськради зірвали сесію

Після обговорення питання про встановлення мораторію на подорожчання вартості проїзду у маршрутках і тролейбусах Чернівців, забракло депутатів для кворуму

У Чернівцях депутати міськради зірвали с…

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "Молодий буковинець", Чернівецька міська рада не змогла ухвалити рішення "Про встановлення заборони на підвищення тарифів на перевезення у всіх видах громадського транспорту".

після кількагодинного обговорення питання про встановлення мораторію на подорожчання вартості проїзду у маршрутках і тролейбусах Чернівців, у міськраді забракло депутатів для кворуму.

Зокрема, ініціатор проекту рішення, голова фракції "Свобода" Андрій Ілюк запропонував встановити заборону на підняття вартості проїзду до 31 березня 2017 року.

Депутат від "Солідарності" Василь Максимюк запропонував змінити перший пункт цього рішення, встановивши заборону виконавчому комітету розглядати питання підняття вартості проїзду у громадському транспорті до того часу, поки на наступній сесії міськради перевізники та Чернівецьке тролейбусне управління депутатам не нададуть обгрунтовані розрахунки тарифів.

Пізніше фракція "Рідне місто" наполягла, щоб заборону на підвищення вартості проїзду у Чернівцях встановили до 1 квітня 2017 року, проте цю пропозицію депутати не підтримали.

Згодом депутати "Свободи" попросили про оголошення перерви, після якої Андрій Ілюк заявив про те, що він пропонує компромісне рішення: заборонити збільшувати вартість проїзду у громадському транспорті до 28 лютого 2017 року.

Депутати пропозицію "свободівця" також не підтримали.

Після цього Ілюк заявив, що фракція "Свобода" відмовляється брати участь у подальших голосуваннях сесії і демонстративно покидає сесійну залу.

Пізніше депутат "Самопомочі" Богдан Ковалюк запропонував підтримати його пропозицію про зняття цього питання на довивчення і винесення його в порядок денний січневої сесії міськради. "За" проголосували 15 депутатів, рішення не прийнято.

Пізніше міський голова запропонував проголосувати в цілому за встановлення мораторію, але для його ухвалення також забракло голосів.

Як з’ясувалося після перереєстрації, у сесійній залі були присутніми 22 депутатів включно з мером, кворуму немає.

"До нових зустрічей", - сказав Олексій Каспрук, додавши, що депутати зірвали сесію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернівці

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme