Білоруський розумово відсталий найманець уникнув тюрми і знову поїхав воювати за "ДНР"

У Білорусі стосовно бойовика з Донбасу Сергія Трофімова заявляють, що він тільки ремонтував техніку та взагалі несповна розуму

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на видання "Белорусский партизан".

Повідомляєтьс, що за інформацією силових структур Білорусі, Трофимов у "ЛНР" мав військову спеціальність механік-водій і ремонтував танки Т-64. А також систематично ніс вартову службу охорони військових об'єктів.

"Документальних матеріалів, що підтверджують отримання ним матеріальної винагороди за участь в бойових діях, немає. Фотографії Трофимова, викладені в мережі, зроблені на тлі складів з пошкодженим або списаним зброєю, яка не є бойовою", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що правоохоронці не знайшли підстав для притягнення Трофимова до кримінальної відповідальності, але в 2016 році з ним була проведена профілактична бесіда з винесенням офіційного попередження в зв'язку з його участю в збройному конфлікті.

Більш того, повідомляється, що після публікації матеріалу про його "подвиги" на Донбасі, Трофимов був допитаний слідчими органами, де заявив, що збрехав журналістам про участь в бойових діях і співпраці з органами держбезпеки "для додання собі значущості". При цьому бойовику була призначена судово-психіатрична експертиза.

"За інформацією УЗ "Вітебський обласний клінічний центр психіатрії і наркологіі", Трофимов ще з 1993 року на обліку в цьому центрі з діагнозом "деменція" (набута розумова відсталість), а з 2005 по 2011 рік спостерігався у нарколога в зв'язку зі шкідливими наслідками вживання наркотичних речовин", - йдеться у матеріалі.

Крім того, у своєму інтервью Трофимов заявляв, що розглядає можливість виїзду в Україну для надання допомоги "ополченцям". Зазначається, що тоді білоруські правоохоронці попередили його, що в разі повторного виїзду в Україну проти нього буде порушено кримінальну справу.

"Пізніше стало відомо, що він все ж поїхав на Донбас", - зазначають у матеріалі.

Згідно з білоруським законодавством, участь громадянина Республіки Білорусь в збройному формуванні однієї з протиборчих сторін на території іноземної держави, а також участь у збройному конфлікті, військових діях без санкції держави, караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Як повідомлялося, на початку січня Радіо Свобода оприлюднило інтерв`ю. у якому білоруський найманець Сергій Трофимов, який у 2014 році поїхав на Донбас воювати за "ЛНР" розповів, з якою легкістю він вбивав українських бійців і радо робитиме це й надалі.

Також повідомлялося, що Новоайдарський відділ Сєвєродонецької місцевої прокуратури відкрив кримінальне провадження стосовно Трофимова.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme