В Авакова запевняють, що нагородну зброю просто так не роздають

Директор департаменту з комунікації МВС Артем Шевченко наголошує, що нагородну зброю не дарують, а вона є відзнакою, якою нагороджують за певні заслуги

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Українську правду".

"Багато авторів, які пишуть на цю тему, в  тому числі і автори ваших публікацій помилково, свідомо чи не свідомо йдуть на поводу у збройних лобістів і використовують їхні хибні меседжі , які вони свідомо запустили в інформаційне поле для того, що лобіювати їхню головну ідею - нарізну вогнепальну короткоствольну зброю зробити якомога більш доступною для українців", - зазначив він.

"Для цього вони запускають хибні меседжі, використовуючи дієслова  "подарували", "надали"  – це хибні дієслова, які не можуть бути вжиті щодо процесу нагородження заохочувальною відомчою відзнакою МВС "вогнепальна зброя", - пояснив він.

Шевченко додав, що цей процеc регламентований низкою нормативних актів, зокрема окремим наказом МВС №1521.

Шевченко наголосив, що такі відзнаки надаються за сумлінну службу, особливі, особливі заслуги в боротьбі зі злочинністю, охороні громадського порядку, захисті конституційних прав та свобод людини і громадянина, за бездоганну багаторічну службу, зразкове виконання військового, службового та громадянського обов’язку, виявлені при цьому честь і доблесть.

"Позбавлення нагородженого відзнаки та її вилучення здійснюються за обвинувальним вироком суду, який набрав законної сили, а також за вчинки, що дискредитують нагородженого. Після смерті нагородженого відзнака здається в порядку, встановленому чинним законодавством", - процитував він документ.

Шевченко додав, що при отриманні зброю людина має бути заповнений нагородний лист, де вказаний ініціатор нагородження, його обґрунтування.

Водночас на питання, чи можна дізнатись, за які заслуги  депутат Ігор Котвіцький був нагороджений 6 одиницями вогнепальної зброї, він сказав, що таку інформацію треба питати у людей, які були нагороджені зброєю.

Нагадаємо, що Аваков подарував 6 "стволів" спонсору "Народного фронту" і вишуканий пістолет Порошенку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme