Суд у Сумах не віддав дитину батьку-турку

Після тривалої судової суперечки дитину вирішили залишити з матір'ю-українкою

Про це повідомляє Depo.Суми.

Громадянин Туреччини Мехмет Гюлер у листопаді минулого року виграв суд в українки, своєї громадянської дружини. Міськрайонний Роменський суд присудив жити 7-ми річному Давиду разом з батьком у Туреччині та не звернув увагу на те, що сама дитина бажала залишитись із мамою, розповідає UA:Суми.

Як повідомила в.о. прес-секретаря Роменського міськрайонного суду Сумської області так вирішила суддя, керуючись міжнародною конвенцією.

Засідання суд розпочав із клопотання адвоката батька хлопчика не знімати на камеру судове засідання, тож суддя зобов’язав не показувати обличчя відповідачів.

Аргументом на користь свого підзахисного адвокат батька Сергій Хурсенко називав статтю 160 Сімейного кодексу. "Відповідні є посилання в узагальненнях вищого спеціалізованого суду України – 10-тирячний вік. Це загальноприйнятий вік з якого дитина може усвідомлювати де вона може жити й з ким", – повідомив адвокат.
Допитали у суді й експерта-психолога Роменської ЦРЛ №1 Ольга Ясипенко, яка спілкувалась із хлопчиком і надала свій висновок.

"Хлопчик має високий розвиток, когнітивного дефіциту тут не виявлено. І тому тут він по своєму розумовому розвитку сягає свого семирічного віку і тому зараз він може сприймати чуттєву сторону",- розповіла експерт.

Адвокат матері дитини Дмитро Менько, повідомив, що у Роменському міськрайонному суді хлопчика допитували й він висловив бажання залишитись із мамою. При цьому скаржився, що батько його бив.

Батько дитини Мехмет Гюлер у своєму виступі посилався на те, що хоче аби дитина вивчилась у дорогій школі, за яку він оплачував 10 тисяч доларів на рік.
Порадившись у нарадчій кімнаті близько чверті години колегія суддів виносить рішення.

У підсумку – колегія суддів винесла рішення: апеляційну скаргу Акименко Ольги Миколаївни задовольнити, рішення Роменського міськрайонного суду Сумської області та ухвалити нове рішення. Відмовити у задоволенні позову Мехмету Гюлеру до Акименко Ольги Миколаївни та повернути її за постійним місцем проживання.

У громадянина Туреччини, батька дитини, є 20 днів для подання касації до вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme