Суд Нідерландів дозволив скористатися вилученими в журналістів фото МН17

Суд у Нідерландах дозволив використати в інтересах слідства частину матеріалів про катастрофу МН17, які голландські журналісти зробили під час перебування на Донбасі

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нідерландський журналіст Стефан Бек, матеріали якого про МН17 були конфісковані в аеропорту Амстердама, передає Depo.ua.

"Суддя вирішив, що конфіскація матеріалу виправдана. Ми з цим не згодні. Вони хочуть видалити частину фотографій, а з частини зробити копії", - написав він.

Журналіст також заявив про готовність подати апеляцію на таке рішення суду Нідерландів.

Нагадаємо, 9 січня в Амстердамі затримали голландських журналістів Стефана Бека і Мішель Спеккерс, які прибули з Донбасу. У них відібрали фрагменти "Боїнга", а також зняті й записані на Донбасі матеріали.

Довідка: "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на Сході України 17 липня. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.   

Нідерланди і Малайзія запропонували створити міжнародний трибунал у цій справі. Україна підтримала цю ідею. Єдиною країною, яка виступає категорично проти створення трибуналу, є Росія, хоча вона і звинувачує в катастрофі українських військових.

У жовтні 2015 року Міжнародне розслідування вже довело: "Боїнг" був уражений ракетою з установки "Бук" з території, підконтрольної бойовикам.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme