Рублю передрікли обвал за сценарієм 2014 року

Російську валюту чекає девальвація за сценарієм кінця 2014 року, коли долар пробив позначку в 80 рублів

Як передає Depo.Кубань, про це в бесіді з "Лентой.ру" заявив керівник Інституту економіки РАН Руслан Грінберг.

"Нас чекає девальвація типу кінця 2014 року", - сказав економіст. За його словами, нафта в 2017 році в середньому буде коштувати близько 45 доларів. При цьому він допустив стрімке зниження котирувань.

Колишній міністр економіки Росії Сергій Нечаєв, у свою чергу, зазначив, що для економіки Росії корисніше слабкий рубль і низькі ціни на нафту, оскільки інакше російська влада "не буде ворушитися". "Краще нехай нафта коштує 30 доларів, тоді життя не відразу, але поступово налагодиться", - підкреслив він.

11 січня Банк Росії встановив офіційний курс долара на рівні 60,16 рубля, що на 21 копійку вище значення попереднього дня. Долар трохи зміцнився на тлі падіння цін на нафту.

Росія перейшла на плаваючий курс рубля в кінці 2014 року на тлі різкого падіння цін на нафту. Потім Банк Росії підвищив ключову ставку до 17 відсотків.

Раніше стало відомо, що Конгрес США загрожує Росії вибуховою девальвацією рубля. Група сенаторів в конгресі США розробила законопроект про нові санкції проти Росії, який радикально посилить діючий режим санкцій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme