Родичі загиблих миколаївських дорожників вимагають від водія понад 7 млн компенсації

Водій визнає свою провину і готовий давати свідчення, а також визнає позов потерпілих

Родичі загиблих миколаївських дорожників…

Родичі збитих на смерть чотирьох дорожніх робітників вимагають з водія Дмитра Кононенко більше 7 мільйонів гривень в якості компенсації моральної шкоди. Про це стало відомо під час судового засідання сьогодні, 13 січня, повідомляє Depo.Миколаїв з посиланням на "Преступности.НЕТ".

Так, прокуратура оголосила обвинувальний акт стосовно водія, який збив насмерть миколаївських комунальників. Згідно з обвинувальним актом, Кононенко будучи в стані алкогольного сп'яніння рухався на своєму "BMW" зі значним перевищенням швидкості. Він міг уникнути зіткнення, і автомобіль знаходився у справному стані. Разом з ним в салоні ще перебувало двоє пасажирів. Після зіткнення Кононенко втік з місця ДТП. Держзвинувачення ставить йому вчинення кримінального злочину за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) і ч. 1 ст. 129 КК (Залишення в небезпеці).

Родичі загиблих миколаївських дорожників вимагають від водія понад 7 мільйонів компенсації

Також присутні потерпілі заявили цивільний позов з вимогою від Кононенко виплатити моральну шкоду і пов'язані з судовим розглядом інші витрати. Загалом сума заявлена сума склала більше семи мільйонів гривень.

Сам Кононенко заявив, що він визнає свою провину і готовий давати свідчення. Також він визнає позов потерпілих, але у нього немає такої великої суми грошей. Адвокат Аркадій Киркоян повідомив, що батьки Кононенко готові допомогти потерпілим, але у них немає таких великих грошей. Потерпілі відповіли, що готові прийняти допомогу через своїх представників.

Родичі загиблих миколаївських дорожників вимагають від водія понад 7 мільйонів компенсації

У ході засідання також визначили порядок дослідження доказів. Спочатку суд заслухає потерпілих і свідків, потім приступить до вивчення письмових доказів, а після цього свідчення буде давати Дмитро Кононеко. У суді дали свої свідчення присутні потерпілі, крім двох, які не змогли прийти на засідання. У результаті суддя Дмитро Нікітін оголосив перерву. На наступному засіданні повинні заслухати потерпілих і свідків у справі.

Нагадаємо, що водій їхав з нічного клубу і в машині з ним перебували пасажири. Наразі невідомо, чи підозрюють їх у залишені в небезпеці та ненаданні допомоги.

Нагдаємо, що після смертельної ДТП з дорожниками миколаївські патрульні посилили контроль водіїв вночі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme