Пашинський змінив свої свідчення на допиті, - адвокат Хімікуса

Завершився перехресний допит фігурантів справи про стрілянину за участі нардепа Сергія Пашинського

 Про це передає Depo.ua з посиланням на "112 Україна".

Марина Парінова, адвокат пораненого Пашинським В'ячеслава Хімікуса, заявила про зміну депутатом свідчень в суді.

"Він озвучив версію, що він упав, потім встав і вистрілив з положення стоячи. Водій автобуса підтвердив, що побачив людину після криків "стояти-лежати". Ми швидше за все будемо просити зафіксувати показання пана Олійника в суді, оскільки переживаємо за його безпеку", - заявила Парінова.

Однак адвокат Пашинського заявив, що це не зміна показань, а уточнення. Пашинскьий не вийшов до преси особисто, адвокат пояснив це втомою і робочою зайнятістю.

Під час допиту дружина Пашинського, посилаючись на статтю 63-тю Конституції, відмовилася відповідати на запитання адвокатів Хімікуса.

Окрім цього, прокуратура Київської області відмовилася визнавати В'ячеслава Хімікуса постраждалим.

"Ми подавали в обласну прокуратуру заяву про визнання Хімікуса постраждалим. Сьогодні слідчі повідомили, що нам відмовлено у визнанні потерпілим, на даному етапі нам відмовлено в клопотанні, тому ми знаходимося у статусі свідка. Ще ми подавали окрему заяву в ГПУ. Наскільки нам відомо, ці відомості до єдиного реєстру не внесено, ми оскаржили це в суді", - заявила Парінова.

Також адвокат додала, що Хімікус подав клопотання для надання йому охорони, але воно досі не розглянуто.

Нагадаємо, що 31 грудня в одному з сіл Васильківського району між місцевим жителем і народним депутатом Сергієм Пашинським стався інцидент, в ході якого депутат застосував вогнепальну зброю. За словами нардепа, на нього накинулися з пляшкою в руці і погрозами вбити. За словами потерпілого, депутат першим дістав пістолет, коли йому ще ніхто не погрожував і не наближався до нього.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme