Начальник южненського АМПУ Максим Широков: На заяви Омеляна не звертаю уваги: це неправда

В Адміністрації морських портів України (АМПУ) немає корупції, а заяви міністра інфраструктури Володимира Омеляна про корупцію, зловживання та неефективність чиновників держпідприємства - це неправда

Про це заявив начальник філії АМПУ в порту "Південний" Максим Широков, коментуючи вчорашнє призначення нового керівника держструктури, передає Depo.ua з посиланням на Comments.UA.

"Це не правда. У мене корупції немає. Як люди визначають корупцію? Широков у вас корупціонер? А ви доведіть, що Широков брав хабар?"- пояснив чиновник.

При цьому Широков не заперечує, що конкуренти компанії "Ян де ННЛ Україна", яка перемогла в мільярдному тендері на днопоглиблення, дійсно давали ціну на 90 мільйонів гривень нижче. "Але ж "Ян де ННЛ"зробила певну стратегію, бізнес-входження в цей днопоглиблювальних ринок", - стверджує Широков.

"Потрібно віддати належне менеджерам« Ян де ННЛ », що вони змогли так зробити, вони вивчили законодавство, розуміли, як це зробити", - говорить чиновник.

Нагадаємо, суть "бізнес-входження" бельгійців на український ринок не так давно пояснив нардеп Сергій Лещенко. За його інформацією, під час проведення тендеру на днопоглиблення в "Південному" 55% акцій "Ян де ННЛ Україна" перейшли від бельгійських власників у власність кіпрських офшорних компаній, нібито пов'язаних з народним депутатом Сергієм Фаермарк. У підсумку "Ян де ННЛ Україна"перемогла, незважаючи на завищену ціну.

У Широкова з цього приводу інша думка - чиновнику здається, що здійнятий у ЗМІ скандал і подальше скасування тендеру Кабміном пов'язані з тим, що "всім хочеться прийти на готове". "Чому виникла це "миготіння" навколо нас? Тому що у нас дуже багато роботи, проектів, працює професійна команда. Хочеться запитати: де ви були раніше, чому не підказували? А коли ми всі зробили, запустили в роботу, у нас з'явилося купа опонентів і критиків. А з приводу заяв міністра з приводу тендеру в порту "Південний" - ще раз кажу, я не звертаю на це уваги ...", - заявив Широков.

На початку цього тижня міністр Омелян заявив, що нібито знаючи про майбутні звільнення, керівники АМПУ виписали собі премії за грудень у розмірі від 700 тис. грн до 1,5 млн грн.

Широков визнає - перед Новим роком співробітникам южненського філії дійсно виплатили премії в розмірі 2-3 окладів. Але "в цьому немає нічого поганого, раз у нас була економія, і ми ці гроші витратили на премії".

Широков пояснює, що легко прийти на все готове. "Команда чиясь все зробила, і починається: вони все неправильно зробили, давайте їх приберемо, ми будемо більш ефективно управляти ... Людям же треба показувати якусь роботу. Ось вони показують на чужій роботі", - заявив чиновник.

При цьому Широков підкреслив, що "чисто по-людськи" до Володимира Володимировича Омеляна ставиться нормально - "як і президент Порошенко, міністр може подобатися або не подобатися, але це міністр".

Слова Омеляна про те, що всі рішення уряду в АМПУ блокуються або ігноруються - Широков пояснює відсутністю в Кабміні людей, що-небудь розуміють в портовій галузі. На думку начальника філії АМПУ, розпочаті в 2013 році реформи, при новій владі не просунулися.

"Потрібно займатися реформою, яка зупинилася з 2013 року. Проблем хоч греблю гати. А ми займаємося тим, що перетягуємо ковдру один на одного і розповідаємо про корупціонерів", - зазначив Широков.

До фігурі нового глави АМПУ Райвіса Вескаганца, якого Володимир Омелян вчора представив трудовому колективу, Широков ставиться скептично. "Цього латиша в очі ще ніхто не бачив, але вже починають його обговорювати", - говорить він.

Чиновник не приховує, що в силу своєї посади має хороші відносини з політиками.

"Я зустрічаюся з багатьма народними депутатами. Я знаю Чекіта Геннадія Леонідовича, я знаю Полякова Максима Анатолійовича, Бурбака Максима Юрійовича, ряд депутатів з Одеського регіону. В тому числі, і Фаєрмарка Сергія Олександровича. Моя посада дозволяє", - розповідає чиновник. Цікаво, що саме Фаєрмарка і Полякова в ЗМІ називали людьми, які здійснюють контроль за реалізацією схем в портовій галузі: подейкують, що Фаєрмарк відповідає за адмінресурс, а Поляков - інформаційну кампанію і "маски-шоу" з боку силовиків.

Нагадаємо, вчора міністр інфраструктури Володимир Омелян представив колективу АМПУ нового керівника Райвіса Вецкаганса, екс-голову правління найбільшого портового терміналу в країнах Балтії Rigas Centralais Terminals. За словами міністра, зміна керівництва - перший крок в реформуванні галузі. "Ми тільки почали і вже є певний спротив. Це нормально. Якщо міністр зручний для всіх це ставить під сумнів його ефективність".

Раніше, колишнє керівництво АМПУ спробувало заблокувати наказ про призначення нового керівника в суді, називаючи дії міністерства незаконними.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme