На новорічні свята українські злочинці в основному крадуть і грабують

У перші тижні нового року Національна поліція зареєструвала 8,4 тисяч крадіжок, більше 400 грабежів та близько сотні розбійних нападів

Про це сьогодні, 13 січня, під час брифінгу повідомив заступник Голови Нацполіції – начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко, повідомляє Depo.ua із посиланням на МВС.

"Майнова злочинність, як і у минулі роки, є основним видом злочинів під час новорічних свят", - зазначив начальник Головного слідчого управління.

Олександр Вакуленко повідомив, що до загалом у першій тижні нового року до Нацполіції надійшло понад 146 тисяч заяв про правопорушення, 19 тисяч кримінальних правопорушень внесено до ЄРДР.

"Це зокрема 51 умисне вбивство, 83 тяжких тілесних ушкоджень, з яких 16 - зі смертельними наслідками, 85 розбійних нападів тощо", - зазначив начальник Головного слідчого управління.

Він додав, що по гарячих слідах поліцією вже розкрито 87% умисних вбивств, кожний другий випадок нанесення тяжких тілесних ушкоджень, з яких 67% зі смертельними наслідками, а також майже половину розбійних нападів.

Олександр Вакуленко відзначив, що поліцією викрито також  254 факти незаконного поводження зі зброєю та  866 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків.

"За усіма цими фактами особи затримані, а розслідування знаходиться в активній фазі", - додав  він.

Олександр Вакуленко повідомив, що зараз Національна поліція працює в умовах некомплекту.

"Це пов’язано в першу чергу з процесом реформування, який відбувається, а також атестація призвела до певного некомплекту", - додав заступник глави Нацполіції.

За його словами, на сьогодні некомплект працівників становить 22 тисяч осіб. Зокрема, органи досудового слідства додатково потребують більше 20 тисяч осіб, а кримінальна поліція – близько 4 тисяч оперативників.

"Аби поліпшити цю ситуацію, з 16 січня Національна поліція оголошує набір. У першу хвилю ми плануємо набрати близько 3 тисяч працівників, з них – майже 800 слідчих та більше 900 оперуповноважених", - зазначив Олександр Вакуленко.

Нагадаємо, що одного жителя України квартет злодіїв пограбував двічі за місяць.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme