На Кубані влада Краснодара потрапила в ЛГБТ-скандар

У 2016 році влада Краснодара 16 раз незаконно обмежили право ЛГБТ-активістів на свободу зібрань

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "Голос Кубані", 13 січня відбудеться засідання, на якому суд визначить правомірність дій міської адміністрації.

За відомостями видання, у 2016 році краснодарські ЛГБТ-активісти зіткнулися з тим, що з 16 поданих повідомлень про проведення публічних заходів, у 15 випадках адміністрація наклала обмеження на місце проведення зборів, запропонувавши перенести заходи з гайд-парку в прікраснодарский ліс.

На шістнадцяту заявку, приурочену до дня пам'яті жертв гомофобії, була повна і безумовна відмова.

Краснодарська активістка Ніна Соловйова, пояснює, що мітинг, в проведенні якого було відмовлено, повинен був бути приурочений до дня пам'яті жертв гомофобії і мав своє метою поминання жертв і постраждалих від кримінального переслідування за ст. 121 КК РРФСР в 1933-1993 рр. (мужолозтво).

Учасники мирної акції також планували збір підписів під петиціями проти дискримінаційного закону "Про пропаганду нетрадиційних сексуальних цінностей".

"В адміністрацію було надано понад півтора десятки повідомлень про проведення заходу. В останній відмові адміністрація посилалася на статтю 6.21 (Стаття 6.21. Пропаганда нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх), таким чином, ми бачимо не тільки порушення конституційного права на свободу зібрань, а й дуже вільне трактування і так дискримінаційної статті, хоча в рішенні конституційного суду сказано , що дані обмеження не повинні стосуватися свободи слова та свободи зборів", - наголосила Соловйова.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme